25.02.2009 г., 21:58 ч.

Шапчица с железни гащи! :))) 

  Поезия » Хумористична
1066 0 17

* * *

ТУК ИМА... ЧЕРВЕНА ТОЧКА +18 ;)

 

Майката на шапката червена

и писнало от Вълка похотлив,

да "чука" щерката засмена

и всеки път да е щастлив...

И чудела се що да стори,

все тази мисъл мозъка и дращи,

с Вълчо как да се пребори,

обула щерката в железни гащи...

Пуснала я след това,

с кошничка при баба си да иде,

спокойно свиркала с уста,

че... "чукането" няма да го биде...

Денят превалял, веч се свечерило,

а шапчицата... още не се връща,

Предчувствие сърцето и присвило,

- О, мили боже! Где си дъще?!...

Тръгнала да търси из гората,

кръстосала най-гъстите дъбрави,

и... нещеш ли близо до реката,

към нея идвал, горският Бай Слави...

А на реката водоскоците блестящи

изпращали отлитащият ден...

- Видяли Слави, шапка със железни гащи?

- Не скъпа,

срещнах само...

 

Вълк със оксижен!... :)))))))))

 

* * *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??