24.02.2011 г., 9:45 ч.  

Шехерезада 

  Поезия » Бели стихове
1773 0 4

                                                              ШЕХЕРЕЗАДА

                                                       Подари ми тази нощ,

                                                    нека бъде огнена,топяща,

                                                       на клада завържи ме,

                                                   изгори ме във огньове змийски,

                                              през девет планини да съм искряща

                                                       в пурпурните ù езици...

                                                      Подари ми тази нощ,

                                             нека бъде приказка на Шехерезада,

                                            отвъд девет планини отведи ме,

                                            посипи ме с бисери и изумруди, 

                                            одежда от сърма и злато дари ми,                                                 

                                                    най-гола, кръвта да кипи ми...

                                                       Подари ми тази нощ,

                                                  нека бъде космическа и свята,

                                                  през девет планети пренеси ме,

                                                  а на моята дари ми тиха ласка,

                                                  без маска и без грим...

                                                  Подари ми тази нощ желана,

                                                  и върни ме в утрото, там дето

                                                  чакат ме сърцата

                                                   и СЛОВАТА ОТ ЗЛАТО

                                                  ДА ПРЕБЪДАТ В ДНИТЕ НИ...

                                                  И ПОКОРНО СЪРЦЕТО МИ... 

                               

                                                    

© Елизабет Фурнаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Странник!
  • Благодаря!Наистина не тарся рими,та това са бели стихове,пиша го така,както ми идва,по-натурално е...Благодаря наистина!
  • Привет!
    Всеки един от нас поне веднъж в живота си е мечтал да прекара част от времето си като в приказка.Много успешно сте пресъздали този свой копнеж....
    Поздравления!!!
Предложения
: ??:??