12.03.2006 г., 1:00 ч.

Шеметно! 

  Поезия
767 0 5
                                  Шеметно!

                             Шеметно ще дойде пролетта,
                             ще се изсипят птиците във клоните..
                             Ще тракат щъркелите в старото гнездо,
                             дъждът ще плисне като из ведро!

                             Усмихната ще крачи младостта!
                             Ще се целуват влюбените до насита..
                             Усмихнато ще грее слънцето от радостта,
                             че живи сме,че пак ни има!

                             Децата ще рисуват своите мечти-
                             за първи път видели дъждовните дъги!
                             Ще пеят,ще танцуват,ще се смеят..
                             Ще тичат по поляни, ще лудеят!

                             А ние с тебе ще седим щастливи..
                             Ръцете вплели ,устни долепили..
                             И нежно ще ми шепнеш-
                             желая те и ти го знаеш!
                           

                               

© Стен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ГОтино е
  • Харесва ми!
  • Това е хубаво стихотворение.Радвам се,че не си се обидил.Може би бях малко груб.Поздрави за това стихотворение!
  • "Далеч от бащино огнище"...,това ми напомня на някого.Нищо.Чий срам ще измие дъждът?Емигрантите ли са виновни, че си вадят хляба навън?!Трябва да си изясниш нещата малко.Така ми се струва.
  • Дано поводите за ведро настроение да са повече от тези, които ни натъжават. А за емигрантите наистина стават силни творби, защото са свързани със силни чувства.Благодаря, че си ме разбрал /а/.
Предложения
: ??:??