9.01.2024 г., 9:41 ч.

Шишарка за спомен от зимата 

  Поезия
162 2 1

ШИШАРКА ЗА СПОМЕН ОТ ЗИМАТА

 

... защо си нямам мъничка хралупа – шишарки в нея да си събера,

и – катеричък – лешници да хрупам на топличко във ледната гора,

да гледам как снежецът кротко пада от клоните на мъдрите ели,

и как артилерийска канонада кълвачът почва с третите петли,

и Кума Лиса хитро пак замита с опашката си в пряспата следи,

 

и Баба Меца – спала до насита, мечочетата си под строй реди,

и слънцето на припека подрежда кокиче, покрай него минзухар,

и как светът отново е надежда – и всеки миг от Господа е дар,

и Пролетта – прекрасна господарка, усмихва се, тъй мила и добра! –

бях катеричък, хвърлил ви шишарка за спомен от дълбоката гора.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • да гледам как снежецът кротко пада от клоните на мъдрите ели,
    и как артилерийска канонада кълвачът почва с третите петли,

    Неподражаем и неизчерпаем.
Предложения
: ??:??