11.11.2008 г., 16:54 ч.

Щастие (feat. fraulia) 

  Поезия » Философска
914 0 5
В този свят живея и не ми е лесно!
Всичко е фалшиво, сиво и безинтересно...
Много хора в него са се евтино продали -
любовта и добротата за тях са  грешни идеали!

С една лъжлива мисъл алчността ги озари -
как да печелят и да трупат колкото се може повече пари.
С лъжи, кражби и убийства - няма никакво значение -
тъпчат другите наред без капка съжаление.

С диаманти, злато и сребро мислят, че ще са щастливи...
Много късно осъзнават, сметките излизат криви!
Всичко е било напразно, истината е жестока -
щастието не се купува и цената му не е висока!

С една усмивка само и весело лице
всеки може да направи щастливо нечие сърце,
с една добра дума се постигат чудеса -
толкова е необходимо да проникнеш в всяка душа!

Обичаш ли да даваш на всекиго по нещо -
малко доброта и смях, животът ти ще мине по-успешно!
Двойно ще получиш - приятелство, любов...
Късметът ще е с тебе през целия живот.

На този грешен свят всичко подари -
така винаги ще си потребен, ще те има и след теб дори!
Щастието е награда за истинските хора,
които и в болката крачат без умора!

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??