5.03.2007 г., 9:24 ч.

Щастие търси... 

  Поезия
1076 0 5
“ Ако искаш да се почувстваш богат,
просто преброй всички свои неща,
които не си купил с пари”

Минавам бавно покрай просяк стар
и болка сърцето ми облива,
пропилял живота на комар,
сега от глад и студ умира.

Със наведена глава,
там се моли за пари
и с разкъсана душа,
тихичко прошепва през сълзи:

“ Пари ви моля да дадете,
не искам много днес от вас,
колкото можете дарете,
да усетя що е щастие и аз…”

Бъркам в джоба и изваждам
колкото стотинки има,
усмивка тъжна му изпращам
и казвам “ Щастие с пари не се намира!”

© Мира Николаева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??