28.11.2021 г., 9:53 ч.  

“Щастлив свят” 

  Поезия
336 4 2

“ЩАСТЛИВ СВЯТ”

 

Сутрин отварям очи.

Обличам стилен отличаващ тоалет.

 

Изпивам кафето си, дори да горчи,

за да нарисуват някой ден и моя портрет.

 

Нека портретът да бъде щастлив.

Кому ли е нужна още тъга?

 

Нека да бъде от мен по-красив

и нека е цветен като дъга.

 

Че в мен цветовете ги няма.

Останаха само сиво и бяло.

 

И сякаш са като бездънна яма -

нямат край, а имат начало.

 

Но вече всички хора така са ранени

в този модерен и уж “щастлив свят” .

 

От фалшиви усмивки така изморени,

не разбрахме, че избеля и последният цвят.

 

© Ивет Боянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??