28.01.2011 г., 9:26 ч.

Ще 

  Поезия » Любовна
501 0 2

Ще те прелъстя и ще си тръгна.

Ще се разтопя унило в здрача.

Всеки стрък надежда ще изтръгна.

За последен път ще се разплача.

 

Ще прегръщам спомени изстинали

и невидима ще паля тишината.

Ще се лутам в сенките от миналото,

неразбрана, чужда, непозната.

 

Птици ще ме приютят в гнездата си

и дъждът ще ме измие. Бяла,

кротко осъзнала свободата си,

ще се гмурна в тъмната раздяла.

 

Любовта ще изтече през пръстите

суха като пясък. И безсмислена.

Ще осъмна нова  и покръстена

в храма на единствената Истина.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??