5.07.2009 г., 20:03 ч.

Ще бъдеш ли вятъра на южните острови? 

  Поезия
487 0 2

Намери ли друг лагунен бряг?

Заровен в пясъчни обятия,

помисли ли за мене как

превърна ме в купчина разпятия?

 

Продаде ли всички наши спомени

на своите северни ветрове?

А мен на чужди острови прогони ме,

да те създавам в южни светове.

 

Търсиш ли ме по надгробни камъни,

или си ме затворил в саркофаг,

при други спомени ненужни, но останали

да се прескачат като сънища в среднощния ти бяг?

 

 

Попита ли ме аз в какво ще се превърна,

щом ти ме виждаш само като точка в чужд океан?

Попита ли ме дали ще се върна,

ако се събудиш сред изгубения север сам?

 

Върви. Изкачвай върховете си заснежени,

вторачен в някой еделвайс недостъпен.

А щом той увяхне, ще видиш пак мене.

И от пясъка ще вдигна замък, любов за теб вътре да скътам.

 

29.04.2009г.

гр. Аринага

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??