20.08.2013 г., 21:24 ч.  

Ще дойда 

  Поезия
818 0 1

 

ЩЕ ДОЙДА


Ще дойда.

Черен като сън,

черен като лъст,

като престъпление.

 

Черен като път,

черен като кръв,

като дъжд

над разорана нива.

 

Ще дойда.

Блед като луна,

като цигарен дим,

като полета на птица.

 

Тих като надежда,

тих като море,

като сълза,

ще чакам

теб

да ме докоснеш.

 

Да ме докоснеш.

Червена като залез,

като раждане,

като убийство,

червена броеница.

 

Като очите ми.

Червена.

Като коня ми,

като мираж,

като сърцето на смокиня.

 

20.03.2011 г. Варна

© Петко Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??