6.02.2008 г., 11:27 ч.

Ще ме имаш, щастие... 

  Поезия » Любовна
649 0 1

Преди миг бях измамно залисана

в щастието... и тържествуващо взимах

трохите от него!

А то е пак зад вратата, усмихнато, кротко,

очаква ме с трепет... да чуя, че чука,

за да го поканя да влезе.

 

Ще се втурна към него,

а то ще избяга от устрема ми -

ще застана на прага на спомените си

и ще го викам със мислите си...

Ще го сънувам, желая...

 

И пак ще се върнеш, стремглаво,

забравил да почукаш, ще отвориш вратата

на спомените си

ще застанеш на прага им

и ще ме имаш,

щастие!

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??