7.10.2010 г., 9:27 ч.

Ще ме намериш 

  Поезия » Любовна
985 0 3

Ако ме търсиш, прегръщайки безкрайните вечери,

ако лятото и дългите влажни целувки с друга 

те карат да мислиш за мен,

ако миризмата на лукс и вкуса на червило,

замаскирани с невинност и сияещи в пурпурно,

ти подсказват, че си ме открил, си сгрешил.

Аз не съм сред тълпата от просяци на щастие.

Играта на сигурност не е моят хазарт.

Аз съм белязана с вярата, бликаща от две слънчеви детски очи, обагрени в 

синьо.

Мен ме има в колебанието,

в раждането на утрото, разглезено от чаша горещо кафе,

в есенните полъхи на тишина  и минало.

Там ме търси - и в бързината на милувки, крещящи "искам още",

и в аромата на пъпеш, насищащ със сладост пространството.

Ще ме намериш, разперила пръсти в копнежа по неуловимото.

Ако ме намериш, значи ме обичаш истински.

 

© Мила Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??