21.09.2007 г., 16:55 ч.

Ще ме обичаш ли?  

  Поезия
1265 0 6
Ще ме обичаш ли,
ако съм зла, безмилостна и луда,
ако съм красива, нежна и добра.
Ще ме обичаш ли,
ако ти давам всичко през нощта,
ако те поискам силно през деня.
Ще ме обичаш ли,
ако не съм порочно непорочна
и в ранно утро те поискам не нарочно.
Не!
Ти няма как да ме обичаш,
нали винаги си бил нараняван!
Защо ти трябва някоя несъвършена,
която иска само любовта си да ти дава.
Върви, избягай, остави ме !
Страдай и гори, изгаряй!
Мъчи се в спомени
от нараненото си минало...
Да, ти можеш миналото да обичаш.
И нека то да сгрява хладните ти устни,
аз нямам правото да те почувствам мой!
И нека миналото те дарява
със своите отминали целувки,
когато ти не бе нараняван.
Когато във една целувка плаха
събирах цялата си нежност и заплаквах,
опитвайки се да почувствам
вкуса на любовта ти!
Но ти все пак си бил нараняван
и не можеш да ме заобичаш...

© Биляна Николаева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??