17.09.2007 г., 9:04 ч.

Ще мога ли? 

  Поезия
539 0 8

Ще мога ли върху платното

да те нарисувам – в багри?

Та толкова е пъстра любовта ни.

От многоцветната дъга попила цветовете…

Ще мога ли във образ да я пресътворя?

 

Ще мога ли в музика да те превърна?

Та толкова мелодии се сливат с душата ти.

От птиците,  запели рано сутрин,

до звуците на совата в нощта.

 

Ще мога ли в  стих да те опиша?

Сред толкова изречени слова

ще мога ли най-точните аз да открия?

Май по-добре да замълча

и да се вслушам в сърцето.

 

Ще мога ли насън веднъж поне да те сънувам?

В живота ми наяве ти не съществуваш…

А само в нашия измислен виртуален свят…

 

Ще мога ли поне веднъж да те докосна с устни?

Пресъхнала, устата ми горчи.

Ще мога ли поне веднъж да ти призная,

че ми липсваш?

 

Ще мога ли, поглеждайки се в огледалото,

отново теб да срещна с поглед?

И виждайки лицето ти

с душата си да те докосна.

 

16 септември 2007 

NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??