27.04.2017 г., 21:37 ч.

Ще се върна 

  Поезия » Философска
267 0 4

Генка Богданова

 

Аз знам, ще се върна на тази планета,

като зрънце полегнало в нейната гръд,

като нежен лъч светлина от небето,

като звездна прашинка от Млечния път.

 

Любовта на тази земя ще ме върне!

Любовта ми към родния, прелестен рай.

Ще жадувам небето над него да зърна,

гори и поляни, разцъфтели през май…

 

Ще ме върнат обратно зовът на морето,

върховете, изправили горди чела,

защото ги нося в кръвта си, в сърцето,

любовта си към тях ще превърна в крила!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??