27.11.2020 г., 7:37 ч.  

Ще те намеря с любовта 

  Поезия » Любовна
442 0 4

Къде? Почакай! Балът още

несвършил е, а хукваш ти!

" Прости ми! ( казваш ) Полунощ е!

Каретата ще отлети! "

 

   Каретата ще отлети!?

 

Не те разбирам! Вън луната

едва, любима, е изгряла!

Надолу следваш стъпалата.

Ах, тази дълга рокля бяла!

 

   Внимавай с тази рокля бяла!

 

Полека! Ще се спънеш, мила!

Поглеждаш ме и продължаваш.

Кажи ми името си? Сила

каква ли е? Пак ще избягаш.

 

   О, няма как, пак ще избягаш.

 

Без знак за мене бе до вчера,

но днес остави ми обувка.

По нея аз ще те намеря

и миг красив ще е с целувка,

 

   най- сладка- първата целувка!

 

Не мога аз да те забравя.

Вълшебна моя си мечта.

Кълна се, всичко  ще направя

и ще те имам с любовта,

 

   ще те намеря с любовта.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрави и от мен, Веселка!
  • Едновоременно стихотворение, песен и приказка.И това ми хареса много! Поздрави!
  • И ставам просто дъх,
    щом с устни бавно той обира ги,
    а пролетния лъх
    в букетче цветно тайно сбира ги... 😋
  • Ах, че си нежнословец! 🙂
    Можеш да разтопиш сърцето на всяка една Муза, която си пожелаеш... 😋
Предложения
: ??:??