8.02.2008 г., 19:01 ч.

Силна 

  Поезия » Философска
721 0 3
 

От обикновените домашни тегоби

до безброй непознати съдби -

всички разчитат на мен

и твърдят, че съм силна.

От усмивката ми стилна

до последния ми жест -

всичко трябва да излъчва

увереност за утре

и сигурност за днес.

Всичко, всичко трябва

да бъде на шест!

Само спокойствието

не отчита прогрес.

Моята визия на силна жена

го стопява.

Разбивам поредната

невъзможна стена

и сама себе си не познавам.

 Побеждавам, усмихвам се

 и другите успокоявам...

Довеждам слънцето

и стопявам снега.

А колко съм силна сега?

И с какво е пълна до върха

житейската ми раница?

Това е тайна...

Тайна между мен

и мократа възглавница.

 

© Люска Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тайна между мен

    и мократа възглавница.

    !!!!
  • А това е един много истински стих, Люси!!! Тайната между мен и мократа възглавница.... Прегръщам те!
  • Такава е орисията на по-голямото дете в семейството.Възлагат му отговорности,които не са му по силите .Това дава отпечатък на целия живот.Но поне знаеш,че можеш да разчиташ на мен,а възглавницата я сложи за пране...
Предложения
: ??:??