21.08.2012 г., 11:16 ч.

"Симеон в Христа Бога - самодържец на всички българи и ромеи" 

  Поезия » Оди и поеми
1019 0 1

"Симеон в Христа Бога - самодържец на всички българи и ромеи"


За милата Родина несравнима по природа,

имаща история тя - славна за народа!



И до днес река Ахелой

ще бъде роден Пантеон,

за смелият велик Герой

за царя първи Симеон!


Той с войски непобедими,

разби имперските ромеи,

във години несравними,

народа златни ще възпей!


Нека пазим този спомен -

за цар един с велик народ,

нека да не бъде помен - 

за днешния изгубен род!



Припомни си тези думи вечни,

идващи от времена изминали далечни:

"От днес нататък българският род,

история има и става народ!"



© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??