22.02.2013 г., 7:40 ч.  

Символична песен 

  Поезия » Философска
381 0 4

На Демоните черна власт

притули хоризонта светъл

и аз, от коня си Пегас,

съзрях как хулят и клеветят.


Народът станал е Сизиф,

нагоре камъкът си бута.

Стои над него политик

обхванат от поредна скука.

 

За тази своя орис зла,

предречена му за Месия,

е всъщност робът без крила

с хомот, нахлузен върху шия.

 

На Демоните черна власт

настъпва краят и, не крия.

С крила политне ли Пегас,

ще чуя тътена стихиен.

 

Раздиран в мълни небосвод

душите тъмни ще отмие.

В озонов дъх всевиждащ Бог

във слънчев ден ще се въздигне.

 

Той Демона ще порази

и на престола ще възкачи

Човек, а в черните бразди

ще пръскат семена орачи.

 

Отново в ниви ще класи

цветуща, нашата България!

За жътва тежка се гласи,

за зърно щедро във хамбарите.

 

Камбаната ще възвести

със меден звън една епоха

в която равни, аз и ти

ще сме отхвърлили хомота!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??