Синей Синай - връх велик.
Истина велика.
Десет Божи заповеди само - десет,
хей човеко - докога,
хей човеко - опомни се, вразуми се.
Виж свободата -
свободата на духа,
свободата на душата.
И в огън, и в плам - светлей,
Дух Божий в нея искрей!
Стопли се човешко сърце,
радост, слънце светлей,
в души човешки изгрей!
Но кой те вижда, кой те чува?
Но знам!...
Нека Бог ме води
по пътя стръмен, но и велик.
Нека Бог пребъде
в моята душа, ум и сърце.
И денят Велик е близо и ще дойде
денят, когато ще ме разберат,
хората от планетата Земя.
Тогава Синай ще бъде Велик!
15.07.1994г.
© Сириус Надежда Всички права запазени