17.04.2012 г., 15:18 ч.

Сини клади 

  Поезия » Любовна
515 0 3

Порочни сини клади са очите ти...

В тях влизам доброволно. Без свян, без вик, без страх.

О, не, не ми е жал... само  недей ме пита  

как – праведен и грешен – до този миг живях.

 

Нещастен  като просяк във  луда самота  

щастлив бях час и два, а после ден умирах.

Отречен от   Живота,  прокуден от Смъртта,

като отшелник стар душата  си кремирах.

 

Но ти се появи  - внезапна като  истина,

като сълза и  гръм. Света ми преобърна.

Познах те начаса. Сърцето ми пречистено

заби отново в такт. Към себе си се върнах.

 

И затова горя в порочни сини клади...

Жадувам те. Изпивам те - жаден всеки ден.

Духът ми преминава през хиляди  прегради,

за да се слее с теб – красив и прероден. 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много хубаво!...


  • "Нещастен като просяк във луда самота

    щастлив бях час и два, а после ден умирах.

    Отречен от Живота, прокуден от Смъртта,

    като отшелник стар душата си кремирах"

    Харесах!Поздрав, Нинче!
  • Поздрав, Нина!
Предложения
: ??:??