Лято е! - Всичко е в синьо!
Морето! Небето! Мечтите ни!
А бутилка със ледено вино
омайва с наслада Душите ни!
Колко... красива си лятото
на фона на бели платна!
Навява в гърдите ми вятърът
една, тъй реална мечта -
Цветни дъги - са косите ти!
Лицето ти грее сред тях!
Извира любов - от очите ти,
посягам в небето с ръка...
И душата ти бързо ме грабва!
Огъвам пред теб колене...
Обичам те! - Малко ми трябва,
обзема ме летен копнеж...
И рисувам с пръсти по пясъка
Огромно, Любящо, Сърце...
И отпивам с устни от блясъка
на едно, тъй желано Лице...
А ти си щастлива - от лятото,
криеш в Блаженство очи...
А копнежът е силен и вятърът,
ни носи сред сини дъги...
И присвиваш длани в юмруци...
Целувам ги нежно - с молба.
И само миг, и всичко е в звуци
от Порив на Лятна... Нега!
© Yuri Yovev Всички права запазени