Събуди ме Енергия за стих,
синя, нежна, топла и безкрайна.
С очета взех я нарисувах щрих
и сега ще ви разкрия синя тайна.
За Нея - дете на синият простор,
с крила на синя, волна пеперуда.
Син неон на Божествен взор,
танц светлинен на Енергията луда.
Коприна на кожата е моето платно,
обятията топли са моята палитра
Рисувам пролет с устни от везмо,
а Душата шепне божествена молитва.
Най-синьото небе са нейните коси.
с аромат на люляк от синя пролет.
На морето южно най-топлите очи,
поглед ясен на синя пеперуда полет!