28.07.2019 г., 0:51 ч.

Сите светла на светот 

  Поезия » Философска
319 2 0

Изгасете ги сите светла на светот 

а мојата мала надеж

распоредете ја во ситни капки дожд

нека биде незабележителна. 

 

Мојата мисла е лавина 

што брзо ќе се смири. 

 

Сакам игри во кои 

сите сме победници. 

 

Изгасете ги сите светла на светот

и во мрак 

ќе ги пронајдам 

врелите стапки на залезот. 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??