6.03.2007 г., 10:43 ч.

Скитница 

  Поезия
894 0 14

Скитница

 

Скитница - самотна, гладна.

Дошла във храма. Спи.

Сънува пита хляб и търси

вино силно -  да пламти.

Събудиха я.

Дадоха И хляб и вино.

Тя яде... пи...

но не разбра,

че взе от тялото Христово

и кръв пролята на кръстА.

Излезе вън...

и пак заскита...

Ще търси обич във света.

А Любовта докосна се до нея,

бе сляпа тя... не Я позна.

© Златка Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??