Скитница - самотна, гладна.
Дошла във храма. Спи.
Сънува пита хляб и търси
вино силно - да пламти.
Събудиха я.
Дадоха И хляб и вино.
Тя яде... пи...
но не разбра,
че взе от тялото Христово
и кръв пролята на кръстА.
Излезе вън...
и пак заскита...
Ще търси обич във света.
А Любовта докосна се до нея,
бе сляпа тя... не Я позна.
© Златка Петкова Все права защищены