25.08.2017 г., 9:42 ч.  

Сладко и жестоко 

  Поезия » Любовна
336 0 0

Сладко и жестоко

 

Всичко свърши между нас, нали?

Всичко вече минало е само!

Пътят ни на две се раздели,

а до скоро беше път за двама.

 

Времето ли нас ни раздели,

или грешките ни непростими?

Любовта на две не се дели!

Колко пъти молех те – прости ми!

 

Ти да ми простиш не пожела.

Аз простих защото те обичах!

Толкова ли трудно бе това?

Във любов и вярност ти се вричах.

 

Който не обича не греши.

Той дори не може да прощава.

Има рози, има и бодли,

а сърцето обич заслужава!

 

Е, така е писано, уви,

с теб един за друг да бъдем спомен.

Истина е, любовта боли!

Като камък, тежък и огромен

 

тя в сърцето вечно ще тежи!

Като рана стара и  дълбока,

незараснала, и ще кърви!

Любовта е сладка и жестока!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??