5.09.2013 г., 16:34 ч.  

Сладко от боровинки 

  Поезия » За деца
581 0 0

Боровинки, боровинки,
с гребени ви стрижем
чак под връх един планински
с белналата хижа.

Тези топченца мънички,
сякаш са мъниста
и полезно е за всички
сладко  прима виста.

Вкъщи старите буркани
мама с гъба търка.
Татко сладкото в казана
със бъркалка бърка.

Аз с лъжичка го опитвам
търся си белята.
Батко ловко го разсипва
точно до чертата.

После под казан на двора
палиме огнище.
Херметично да затворят
въздуха издишват.

С батко на филия мажем
сладко, още топло.
Хапваме и пълним стажа
с гумената топка.

Боровинките ни в устни
целите лилави.
Толкова са сладки, вкусни
мама как ги прави!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??