26.08.2017 г., 22:13 ч.

Славей 

  Поезия » Любовна
806 4 3

Запей ми за обич, прелитащо птиче! 

За топлите нощи и хладния мрак...

Запей ми за тъжното младо момиче,

което замина с най-късния влак.

 

Навярно младеж без сърце е оставил 

лицето ѝ хрисимо в тъмния здрач.

Нима е нехаен и днес е забравил —

самотните облаци ронят се в плач.

 

Кога ще разливат ранените клепки 

сълзите си тежки в реки от любов?

Кога ще заспиват ръцете й крехки 

до устни, разбрали любовния зов?

 

Когато Луната е тъй мълчалива,

че Слънцето гали я с лъч от сатен,

запей, мило птиче — за теб ще откривам

надежда за обич в най-тъмния ден.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??