15.11.2007 г., 21:56 ч.

След мен 

  Поезия » Друга
659 0 2
След мен


 Пепел и прах -
          след нас остава това.
 Пръст при пръстта
            и живот без следа...
 Но аз не искам така,
        не искам след смъртта...
                        ... да бъда нищо...
 Шепа пепел,
            шепа живот неживян...
        Надежди умират
 и те като нас -
    умират и други се раждат...
 Шепа пепел и една душа,
                шепа тленност и вечността...
    Живеем за това,
                продали вечността за мига,
            черни мисли я убили...
Не, аз ще оставя следа,
        ще я съхраня тази душа,
            след смъртта ми да живее тя.
    За да оставя след това
                    шепа пепел и една душа...

ДеЯДДП

© ДдП Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрави за прекрасното стихче!!!
    Продължавай в същия дух, нека да пишеш само за хубави неща!6+
  • След нас остават душата ни и делата ни.
    С много обич за хубавото стихотворение.
Предложения
: ??:??