30.04.2010 г., 16:31 ч.

След нейно височество кралицата 

  Поезия
951 0 2

Ти - кралицата.
Безмълвно подчиняват ти се всички.
Виси на врата ти тежка огърлица
от колекцията ти от счупени усмивки.
Обичаш изненадите на сутринта,
но тръпнеш да падне нощта.
Виждала си какво ли не
- и примирение, и изцапани с кръв ръце.
Вина? Не, ти нямаш.
Твоята работа е да прелъстяваш,
а после... отминаваш.
Оставяш след себе си болка и тъга.
Оставяш дори безжизнени тела.
С червило си писала на безброй огледала:
"Беше тук ревността."

© Иянира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??