18.02.2019 г., 9:44 ч.

След послеслова 

  Поезия » Пейзажна
380 2 3

Забавно е, започнат ли сезоните 

 да се репликират и се замерват

 с топли и студени фрази. 

Вчера сипеше се сняг от кофи, 

днес слънце се е разпростряло мързелешки. 

Объркана муха празнува пролет без идея, колко кратко ще просъществува. 

По клоните се будят нетърпеливи пъпки, 

дано не ги глобят ледни контрольри. 

Бабите се чудят дали да заплетат 

пореден чифт терлици, или да чофкат 

двора, преди да се тревяса. 

Кокичетата се умориха и прецъфтяха, 

таман когато Сечко рахатяса, 

а лалетата, понеже са връзкари, 

уреждат слънце по шуро- баджанашки. 

Не е лесно с природните неволи, 

червеите се разхождат чисто голи, 

очакват слънцето да послеслови, 

и да обяви закони нови.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ха, ха, интересен коментар, Блейк. Това тук се случва някъде в средата на февруари. Сега вече слънцето е въвело нови пролетни дългодневни, стоплящи правила и тези нудисти-червеите, пъплят навсякъде. 😘
  • Сплетох си мартеница от пъзел 😉
Предложения
: ??:??