4.09.2014 г., 17:57 ч.

Следващото лято 

  Поезия » Любовна
421 1 2

 

Следващото лято

 

Да, може би отново  ще е лято

и пак ще има звездни нощи и щурци,

но има ли значение това, когато,

ръката ми ти няма да държиш...

 

Да, отново ще има влюбени на морето,

ще има топъл пясък и весел смях,

ще се обичат, ще танцуват под небето,

но ние няма да сме едни от тях...

 

Да, отново ще има залези романтични

и четири стъпки ще заравят вълните,

ще има любов, страст, но ще е различно,

защото нашето място ще е празно на скалите...

 

Да, може би ще има кръчми и таверни,

нежен блус, наздравици пенливи,

и някоя друга двойка любовта си ще намери,

там където ние бяхме най-щастливи...

 

Отново ще има слънце и тела изгорели,

а вкусът на сладоледа ще е с дъх солен смесен,

отново ще има шарени бански и летни афери,

просто няма да има танцуващи на нашата песен...

 

Да, пак ще е весело и пак ще бъде лято,

за останалите нищо няма да се промени...

А нас едновременно ще ни разсмива и разплаква,

споменът за най-неповторимите ни дни...

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??