5.01.2016 г., 7:56 ч.

Словотвор 

  Поезия
847 0 9

Казал бил някой си дума
и всички изрекли му "за"
отпосле тъй някой За-дума,
ЗаДума и после не спря.

 

И после за коня задума
и чак зародил се бе спор.
Отпосле, те спора за коня,
решиха с безспорен ЗаКон.

 

В ЗаКона, тъй мнения много,
но с някое, бяха мнозина,
изказаха много Съ-мнения,
но вярното бе на двамина.

 

И в преход се двама СъМняваха,
че хълма им бил не-прехòден.
Макар да го после преходиха,
Непрèходен бе, но прохóден.

 

И тъй, в незапомнено старчество,
през мъничък тесен отвор,
показа се в словото творчество
и тъй се роди - словотвор.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??