25.07.2024 г., 7:36 ч.

Случайникът във вашите компютри 

  Поезия
94 2 1

СЛУЧАЙНИКЪТ ВЪВ ВАШИТЕ КОМПЮТРИ

 

... не знам дали достойно изживях годините, които Бог ми даде? –

дали пред някого не сторих грях, или натирих някой братец гладен,

дали – свъртял една торба с пари, аз не загърбих просяка пред храма,

дали се будех праведен в зори? – във яслата с родилната си слама,

дали раздадох своя честен хляб в сълза и смях, и низ от благи рими? –

 

или – мишле в световния долап? – се скрих в мълчания необясними,

дали изрекох болките докрай на този свят? – до ужас неизречен,

или – несподелена чаша чай – животът ми в канала се оттече?

Не знам дали. Наистина не знам. Случайникът във вашите компютри,

два века аз живея – адски сам. А третият отлага се – за утре.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • дали раздадох своя честен хляб в сълза и смях, и низ от благи рими? –

    или – мишле в световния долап? – се скрих в мълчания необясними,
    дали изрекох болките докрай на този свят? – до ужас неизречен,

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??