16.02.2020 г., 7:45 ч.

Слънце 

  Поезия
656 0 0

Здравей слънце любимо,

днес пак събуди ме ти,

твоите лъчи ме достигнаха,

и аз разсъних своите очи.

 

Погледнах през прозореца,

вдигнах погледа си нагоре,

и  мигновенно зърнах теб,

сияещ толкова прекрасно.

 

Ето,усмихнах се широко,

стартирах с радост деня,

направих си хубав чай,

и отворих книга да чета.

 

Заех се с домакинство,

учих и чистих цял ден,

потънах във всекидение,

и изведнъж стана вечер.

 

Погледнах през прозореца,

ти така красиво залязваше,

аз тихо и леко просълзих се,

осъзнавайки че си отиваш.

 

Избърсах младите си сълзи,

Отново погледнах към небето,

сега луната се беше появила,

но аз знаех,че утре ще си там.

 

© Thatlonelygirl Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??