Ах, тези четири лúста!
Кой вятър пак ме подгони?
Люшка листá и клони.
В цвете калинка се спряла –
мисли.
Мила крилатке, върни го!
Месецът слънчев изтече.
Шушне нестройно вечер,
сякаш чете пожълтяла
книга.
Слънцето тъжно угасна.
Мрак, тих и хладен, обгръща
сънни площади, къщи,
скрива града под дланта си
властна.
Звън на криле или струна?
Мракът по края светлее.
В тънеща в сън алея
крачиш към мен в блясък ласкав
лунен.
Моят копнеж те доведе.
Среща ни паркът с "Горчиво!"
Чаши нощта разлива.
Ти, над мен мълком наведен.
Месецът на небето –
меден.
25.02. 2001 – 05.10.2018
© Мария Димитрова Всички права запазени