13.07.2011 г., 22:51 ч.  

Слънчев карамел 

  Поезия
496 0 5

Иззад цвят
в лумнал храст
идва лятото.

 

Впечатлен
и в захлас
спира вятърът.

 

Разтопен
"Летен ден"
карамелено

 

черпи теб,
черпи мен
и премерено

 

се топи
като миг
между устните.

 

Ех ти, ветре,
немирнико,
сладокуснико!

 

 

Публикувано във:

  • Алманах Поезия 2021, Буквите, С., 369.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??