26.05.2006 г., 22:55 ч.

Слънчева молитва 

  Поезия
644 0 3

Смях далече ехото разнася,
звън, камбаните ехтят
към молитва призовават
и отново пак звънят.

Ето на колене падам
слънцето да призова
сред поляна ароматна
смирено да се поклоня.

Прекланям се пред слънчевото жълто,
пред вечния пожар,
пред цветето горящо в златно,
поднесено на Светлината в дар.

Какво желая аз не помня,
всичко друго се стопи
пламтящо огнено небето
децата си благослови.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??