7.06.2019 г., 10:04 ч.

Слънчева пита 

  Поезия
399 14 17

Реших днес рано питка да замеся,
от птича песен, обич и мерак,
че слънце за невеста ме хареса.
И в златно грейна къщният ми праг.


Мъглата подари ми ситно сито
и облаче водица ми поля,
а  птица ми донесе златно жито.
И вятърът свирукайки го смля.

 

Жарава буйна станаха звездите,
а подница е кръглата луна.
Hощта магия чудна ръсна скрито.
Извеза кърпа шарена дъга.

 

Изпращам ви парченца по щурците.
Светулките ги водят по света.
Най-важното замесих в тази пита,
любов, надежда, вяра и мечта.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??