20.06.2019 г., 23:33 ч.

Слънчево настроение 

  Поезия » Пейзажна
604 1 2

Ех, лято, лято. Прекрасно лято!

На слънцето със жарката целувка.

С небето ясно, с облаци от мляко,

осеяно със хиляди звезди.

 

Ех, лято, лято. Колко си уютно!

С милувката на топлия си ден.

Жива топлина събирам с пълни шепи

за зимния си дълъг ден.

 

Ех, лято, лято. Щедро лято.

Със вкус на мента, диня, сладолед.

Златни класове полюшват се в полята,

ще ни дарят с насъщния ни хляб.

 

Ех, лято, лято. Безгрижно лято.

С плажове, море и сърф.

С прохладна сянка под дърво клонато.

С пътешествия и детски смях.

 

Ех, лято, лято. Не свършвай лято!

Моля те, при мене остани.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??