26.12.2008 г., 20:03 ч.

Слънчице 

  Поезия » За деца
858 0 2
 

Слънчице

 

                        на първата ми внучка    

   

Слезе по пъртинка малката Мартинка,

песничка запяла, хорце заиграла.

Да се радва мама, да се радва татко,

че такава радост всеки му е сладка.

 

Бабите запяли, кръшно заиграли,

леля и калеко с радост се хванали.

Дядовци се смеят, весело лудеят,

бързат на хорото да се залюлеят.

 

Смее се Мартинка, весела дружинка,

всеки я целува, нежно я милува.

Тя е слънце в старост, тя е нова младост,

приказна картинка - малката Мартинка.

 

На всички пожелавам такива Радостни и Весели празници!!!

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??