23.12.2007 г., 18:06 ч.

Смелост 

  Поезия » Философска
677 0 5
Ако си луд,
все повече ще полудяваш,
ако си смел -
по-труден пътя ще ти става,
ако си мъдър -
невъзможното ще преценяваш,
ако си глупав,
все по-зле ще преживяваш...
Ако си кротък,
по-смирен ще трябва да оставаш,
ако си подъл -
злобата ще те спасява,
ако добър си -
някой все ще те предава,
ако нещастен си -
нещастието продължава.
Добра ли съм -
да, казват ми неискрено,
нещастна ли съм -
трудно е  да проумея,
дали съм кротка -
вече не, наистина,
но продължавам смело да живея!

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??