23.09.2018 г., 15:53 ч.

Смисъл 

  Поезия
348 2 2

Хайде, намери́ си смисъл, давай –

„смисълът е в малките неща“.

Радвай се, тъгувай, смей се, страдай,

пътя начертай си към звезда.

 

Някои ще кажат все раздавай,

без да мислиш имаш или не.

Някои ще кажат все прощавай,

колкото и в тебе да реве.

 

Хайде, намери́ си смисъл, давай,

направи си къща, потекло.

Посади́ дърво, недей забравяй,

после оцелявай с тях ведно.

 

Смисъл намери́ си, потопи се

в луда страст, която теб зове.

Щом се отдадеш изцяло, впий се

на земята в черните нозе!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се за теб, Дарина! Поздрави!
  • Аз открих смисъла на живота: Да му се радваме.Колкото - толкова. Всичко друго е загуба на живот
Предложения
: ??:??