8.03.2018 г., 9:51 ч.

Снегояд 

  Поезия » За деца
325 0 2

                 Идва вятър снегояд,

                 лапа сняг и лапа лед.

                 Топъл, весел, опашат

                 сняг и лед топи навред.

 

                 Във комина се навира,

                 на дървета се подпира.

                 По кер'миди се не спира,

                 сняг отвсякъде събира.

 

                 За орачи помагач

                 със дъха си топъл, благ.

                 Че от сутрин чак до здрач

                 хапва пухкавия сняг.

 

                 Духа вятър снегояд

                 над селцето и над град.

                 Да яде снега кълбат,

                 туй е негов занаят.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??