Снежинката
На Снежана
Ти чиста си като снежинките навън,
излязла си сякаш ти от моя сън.
Красива, нежна, мила и добра жена,
докосна моето сърце и тъгата разпиля.
И появи се усмивката на моята уста,
отидоха си веднага и Тъга и Самота!
При мен дойде най-красивата Любовта,
тя е млада девойка, самодива една.
Облечена в бяла роба и със стройна снага,
пристъпя тихо и бавно към мен в ноща.
Подава ми ръката си и стиска моята сега,
целувам нейната ръка с нежност и топлота.
Ти идваш мила моя и оставаш до сутринта,
остани при мен, не бъди вече за мен илюзия.
Бъди реална моя любов не от сняг направена,
седни до мен и погали лицето ми, моята коса.
И ще докосна лицето ти, ще те целуна веднага,
една нежна и влюбена целувка от душа.
И две сърца ще туптят заедно в едно сега,
а усмивките ще греят на нашите лица.
И името ти снежно нека да остане след снега,
остани и ти с него при мен, да остане любовта.
А снежинките да си останат снежно бели, красота,
за жалост в живота някои от тях падат в калта.
© Валентин Миленов Всички права запазени