19.11.2007 г., 18:33 ч.

Снежната кралица 

  Поезия » Пейзажна
1059 0 3

Снежната кралица

 

И ето отново зимата дойде,

снегът се спуска над земята,

покривайки я с бяла пелерина,

скривайки я за очите на смъртен

самотна фигура, зимен призрак.

Бледа фигура от различен свят.

С коса бяла като околността

и очи сини като дълбоко езеро,

криещи в себе си древни тайни.

Усмивка никога няма да види ти

върху тези две бледи устни,

способни единствено на целувка хладна,

миг преди да настъпи последния ти час.

В този свят на вечен лед и сняг,

Душата твоя мир няма да открие,

завинаги предадена на Снежната кралица.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??