13.11.2019 г., 1:17 ч.  

Снежното бяло е топло 

  Поезия » Свободен стих
507 0 1

Снежното бяло е топло,

когато е вдишано 

с вкуса

на бабините коледни бисквидки

с аромат на любов

и нежен канелен оттенък.

Вятърът не е зла стихия,

защото е затоплен

от прегръдката на червения пуловер

и е потънал тихо

в чаша ментов чай,

за да полети със сладка пара

към мен.

Сънищата през декември са магически.

Утрото ми е вълнуващ трепет,

защото всеки път издърпва дните

с цял един напред;

с цял ден по-малко

до първия тласък на сърцето,

огрян

от цветните лампички

на детска коледна песен.

 

© Диана Стойнова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За съжаление ще го декласирам от предизвикателството, защото липсва основното, а именно "Наричане".
Предложения
: ??:??