18.01.2024 г., 9:44 ч.

Софийска нощ 

  Поезия » Любовна
127 3 1

СОФИЙСКА НОЩ

 

Гаснат кухните. Светват спалните.

Само аз мухавея се вън.

И – подир новините – баналните,

цяла София ляга за сън.

 

Дълъг вятър фучи в мантинелите.

А от Витоша слизат мъгли.

И навярно такситата – спрелите,

ще изчезнат по Трети петли.

 

Ще прекрачат тогава витрините

манекенките с мъртви очи.

Ще си смъкнат бикините – сините.

Всяка нощ самотата горчи.

 

След последния лъч на метрото ли,

или в сетния нощен тролей? –

кротко свил си торбенцето с кокали,

ще ти кажа: – Момиче, здравей!

 

И – додето Луната намига ми,

и търкаля връз мен дребен грош,

ако щеш, запомни ме? – завинаги.

Лека нощ. Лека нощ.

Лека нощ!

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??