31.07.2007 г., 11:02 ч.

СОНЕТ № 1 

  Поезия
560 0 2

СОНЕТ № 1

За мен ти беше малка, злобна Фрина.

Красива амфора, но пълна със отровен еликсир.

Измъчваше ме с хитрините си, почти година.

Душата ми не се почувства в мир.
За тебе бяха моите копнежи.
За тебе бяха мойте стихове.
Измамен се оплетох в твойте мрежи,
като попаднало в капан зверче.
Не си виновна ти!
Светът те е изваял в свои краски,
за да разбиваш любовта и чуждите мечти,
и на лицето си да носиш лицемерна маска.
А може би, донякъде ще ти върви,
но ден ще дойде и за твоите сълзи.

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Според мен, строфата "Красива амфора, пълна със отровен еликсир" би звучала по-добре като "Красива амфора, изпълнена с отровен еликсир". Лично мнение просто...
  • Тук съм , момче , за дълго.
Предложения
: ??:??